fbpx

מקהלת מונטוורדי (המבורג)

0

מקהלת מונטוורדי היא אחת המקהלות המפורסמות בגרמניה. היא נוסדה ב-1955 על ידי יורגן יורגנס כמקהלה של מכון התרבות האיטלקי בהמבורג, וב-1961, עם מינויו של יורגנס לראש מחלקת המוזיקה באוניברסיטת המבורג, הוטמעה המקהלה באוניברסיטה.

הרפרטאר הנרחב של המקהלה כולל את היצירות המרכזיות בספרות המוזיקה העתיקה וכן מוזיקה מהתקופה הרומנטית ומוזיקה בת זמננו. ההקלטות שערכה המקהלה לאורך השנים ליצירות עתיקות הותירו חותם ניכר וזיכו את המקהלה במוניטין מכובד ברחבי העולם כולו. יכולותיה האמנותיים הייחודיות זכו להכרה בשלל פרסים בשורה של תחרויות בינלאומיות.

המקהלה ערכה סיורי הופעות ברחבי העולם כולו, והופיעה בין היתר בסין ובארצות נוספות במזרח הרחוק, במזרח התיכון, בארצות הברית, באוסטרליה ובדרום אמריקה.

באוגוסט 1994 התמנה המנצח והזמר הנודע יליד לייפציג גוטהרט שטיר למשרת המנהל האמנותי של המקהלה.

תחת מאסטרו שטיר ממשיכה המקהלה לפעול בהתאם לזהותה המסורתית כמקהלת א קאפלה, זאת במקביל להרחבת הרפרטואר על פי חזונו של שטיר שכולל ביצועים של אורטוריות חשובות. במסגרות אלו, שיתפה המקהלה פעולה עם תזמורות מוערכות ומוכרות כגון התזמורת הפילהרמונית של האלה, התזמורת הקאמרית של מרכז גרמניה, הבאך קולגיום מוזיקום החדש מלייפציג ותזמורת הגוונדהאוז מלייפציג.

בין ההישגים הבולטים של המקהלה בהנהגת שטיר ניתן לציין סדרת קונצרטים בפסטיבל ישראל 1996 במסגרתם השתתפה המקהלה בביצוע של הסימפוניה מס' 2, שיר תהילה (מנדלסון) והופיעה עם תכנית א קאפלה; ביצועי בכורה בישראל לאורטוריה פאולוס (מנדלסון), במסגרת פסטיבל ליטורגיקה בירושלים ופסטיבל מוזיקה סאקרה בנצרת ב-1998; ביצוע של היצירה מזמורי אסורים מאת המלחין האיטלקי המודרני לואיג'י דלפיקולה במסגרת פסטיבל הנדל בהאלה ב-1999; סיורי הופעות במרכז אמריקה ב-1999 וב-2001; הופעות ברחבי גרמניה עם תכנית המוקדשת ל"סטבאט מאטר" שכללה את ארבעה קטעים קדושים (ורדי) והסטאבט מאטר של רוסיני בחודש ינואר 2001; סיור לסנקט פטרבורג שכלל ביצוע של אליהו (מנדלסון), תכנית א קאפלה והשתתפות בביצוע הסימפוניה מס' 7, שבעת שערי ירושלים (פנדרצקי ) בפסטיבל "טובה מירום" בארמון ההרמיטג' בסנקט פטרבורג ביוני 2001; ביצוע של אליהו (מנדלסון) עם התזמורת הסימפונית ירושלים בפסטיבל ישראל 2005; ביצוע ראשון לרקוויאם הבלתי גמור של המלחין מקס רגר במסגרת פסטיבל באך הבינלאומי בלייפציג ב-2009; סיבובי הופעות בסין, דרום אמריקה, ליטא ולטביה בין השנים 2003-2014; ביצוע ראשון של יצירתו של מונטוורדי וספרס (תפילת הערבית) של 1610 בכנסיית סנט תומס בלייפציג ב-2009 ובקונצרט מיוחד לציון הולדתו ה-450 של המלחין שחל השנה (2017); ועוד כהנה וכהנה ביצועים מעניינים ופרוייקטים מיוחדים.